…egy újabb WordPress honlap…

Két éve érlelődik bennem az, hogy hol és hogyan tudom elhelyezni a blogolást az életemben. Amióta elkezdtem a Youtube-ra tartalmat gyártani, voltak fellángolásaim a bloggal kapcsolatban, de valahogy mindig lekerült róla a fókusz. Sem időm, sem energiám nem maradt az írásra a vlogolás, a munka és az egyetem mellett, pedig eszméletlenül szeretem.

Azt mindig tudtam, hogy ha egyszer úgy igazából visszatérek a blogoláshoz, azt a csatornával együtt szeretném csinálni, de úgy, hogy ha úgy alakul, akkor önmagában is megálljon a blog, ami nem egyszerű feladat. Azt szerettem volna, ha a két platform tartalma között van összefüggés, de ha ahhoz van kedvem, akkor a komfortzónán túli témákról is tudjak írni vagy beszélni. Össze akartam fűzni a kettőt, hogy kiegészítsék egymást, de a bejegyzések mégse abból álljanak, hogy videó linkeket ágyazok be egy bekezdésnyi információval, ami csak a kedvet hozza meg a vlogra kattintáshoz, de önmagában nem ad tartalmat.

Úgy érzem, hogy megérte ez a több mint egy év érlelés és várakozás, mert ez idő alatt szépen lassan minden a helyére került az életemben és a fejemben is. A mai világban, amikor muszáj folyamatosan jelen lenni, tartalmat adni, különben elfelejtenek, különösen ijesztőnek tűnik a gondolat bloggerként, hogy megálljunk és szünetet tartsunk az írásban. Én mégis úgy érzem, ezzel a pár évvel a hátam mögött, amelynek jó részét felemésztette ez a fajta szorongás, a lemaradás, értéktelenné válás érzése, hogy a szünet elengedhetetlen ahhoz, hogy megújuljunk és rájöjjünk arra, mit is akarunk adni igazából.

Teljes szívemből szeretek írni, szeretem megosztani azt, ahol éppen vagyok mentálisan és lelkileg is, mert segít rajtam, és a visszajelzések alapján rajtatok is, de egy évvel ezelőtt eljutottam egy pontra, ahonnan nem volt tovább, mert mégis hogyan és milyen jogon írok én a komfortzóna elhagyásáról, ha én sem lépek ki belőle, mert a mindennapi küzdelmeim és problémáim szépen maguk alá temetnek? 2017 számomra az önismeret éve volt; az év, amikor megküzdöttem fájdalmas emlékekkel, tapasztalatokkal és önmagammal is, és úgy érzem, ezáltal úgy tudok most visszajönni ide, hogy végre nem kérek elnézést azért, aki vagyok, és a döntésekért, amiket hozok. Végre nem félek felvállalni hibákat és érzéseket, és remélem, hogy ebből a rengeteg küzdelemből, és a levont következtetésekből nektek is adhatok valamit.

Az év elején a gondolataim és az ötleteim konkrét formát öltöttek. A Youtube-on eltöltött pár év alatt világosan kirajzolódott előttem, hogy mi az, amit sosem szeretnék a csatornán csinálni, és ezzel együtt az is láthatóvá vált, hogy mi az én irányom, hova szeretnék én tartani a My Comfort Zone for You-val. Így hát erre az évre kidolgoztam egy tréninget, ami teljesen ingyenesen segíthet nektek elkezdeni kilépni a komfortzónátokból, és ezzel együtt az önismereteteket is fejleszteni, ami a legkifizetődőbb tevékenység egy ember életében. A konkrétumokkal kapcsolatban készült egy videó, amit megtaláltok majd kicsit lejjebb, de előtte még szeretnék pár dolgot leírni.

A Lépj ki a komfortzónádból még ma! kihívás úgy épül fel, hogy minden hónap első péntekén kikerül egy videó, amelyben az előző hónap tapasztalatait osztom meg, és megadom az aktuális hónaphoz tartozó kihívást is. Minden kihíváshoz tartozik egy ingyenesen letölthető pdf, amelyhez kétféleképpen juthattok hozzá: beléphettek a zárt facebook csoportunkba, ahova a videó kikerülésének pillanatában hozzájuthattok az oldalhoz, vagy feliratkozhattok a hírlevelemre. Utóbbit azért is ajánlom nektek, mert időről-időre az aktuális kihívással kapcsolatos extrákat is küldök azoknak, akik csatlakoznak. Szerintem nézzetek rá mindkettőre, bízom abban, hogy el tudjátok dönteni, mire van szükségetek. 🙂

Felmerül a kérdés, hogy hol jön a képbe a blog? Hiszen ez elsősorban egy videós kihívás! A hónap folyamán felmerülő, az aktuális kihívással kapcsolatos gondolataimat, tapasztalataimat, vagy azokat a dolgokat, amelyek a segítségetekre lehetnek a feladatok teljesítésében, itt fogom megírni. Így tehát érdemes lesz a videókhoz a blogposztokat hozzáolvasni és fordítva. Ezen felül pedig visszatérek a blogoláshoz úgy általánosságban is, de ezúttal ígéretek és megkötések nélkül, a saját tempómban írva, kizárólag olyan témákról, amik foglalkoztatnak, és amik relevánsak számomra.

Ez a blog nem azért indult, hogy tökéletes legyen, hogy szponzorációkat és együttműködéseket hozzon, hogy megélhetést biztosítson. Azért kezdtem el, mert azt reméltem tőle, hogy fejlődhetek, és a tapasztaltaimat megmutatva nektek is segíthetek. Úgy néz ki, hogy visszaolvasva az első pár bejegyzést, már most egy elég tanulságos fejlődéstörténetet kezd kibontakozni. 🙂

Akkor tehát, az első kihívás februárral kezdődik, de természetesen bármikor elkezdhetitek, és nincs határidős feladat. Remélem minél többen csatlakoztok, a véleményeteket várom itt kommentben vagy a videó alatt, ahogy nektek kényelmesebb!

Szép napot!
Eszter Virág

Még szintén kedvelheted

4 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük