…egy újabb WordPress honlap…

Pont a fele telt el az évnek, június vége van. Olvasgattam a 2016-os Comfort Calendar listát és rá kellett jönnöm, hogy ha tudatosan nem is csináltam meg mindent, ami szerepel rajta, a háttérből valahogy ráhangolódtam a célokra, mert több ponton is folyamatosan dolgoztam az eddigi fél év során. Ez egy jó hír, bár korántsem vagyok elégedett (micsoda meglepetés, ugye? 🙂 )…  Mielőtt megint úgy tűnne, hogy jól le akarom tolni magamat, szólok, hogy még véletlenül sem erről van szó. Tisztában vagyok vele, hogy van, hogy úgy alakul az ember élete, hogy már az is nagy teljesítmény tőle, ha reggel kikel az ágyból és végigvonszolja magát a napon és bizony ezért is hátba kell veregetnie magát. 😉 Igen ám, viszont VÉGRE túl vagyok az egyetemi vizsgaidőszakomon és VÉGRE előttem van a nyár, hivatalosan is, így VÉGRE rendszerezni tudtam egy kicsit az életemet és döntésre jutottam.

Július 1-én lesz két éve, hogy a barátommal összeköltöztünk és elkezdtük a közös életünket és az elmúlt két év nyarai valahogy mindig csak úgy elteltek. Biztos ismeritek azt az érzést, amikor egy pár hónap úgy elillan, mintha csak pár nap lett volna és egyszer csak arra ébredtek, hogy hopp már megint év vége, hopp már megint vizsgaidőszak, vagy az én esetemben, hopp már megint itt a szeptember. Ebben csak az zavart, hogy nem éreztem, hogy igazán kihasználtam volna a nyaramat, hogy feltöltődtem, pihentem, vagy a szabadnapjaimat valami olyannal töltöttem volna, amihez igazán kedvem van. Csak úgy átsodródtam az egészen, várva hogy majd magától minden jobb lesz.

leaves-291024_1280

Ebből okulva úgy döntöttem, hogy idén máshogyan, a tudatosság jegyében töltöm el a nyarat. Persze most is sokat fogok dolgozni, de alapvetően az a célom, hogy egy nyugisabb, csendesebb időszak következzen, mert bőven rám fér a pihenés. Idén nem leszek megalkuvó, a szabadnapjaimat a szeretteimmel fogom tölteni, illetve olyan tevékenységekkel, amiktől jól érzem magam, nem pedig azzal, amivel mások szeretnék. Szeretnék sokat olvasni, nagyokat sétálni Budapesten és finomakat főzni/enni, illetve sokat gondolkozni és magammal törődni. Ezek alapnak tűnnek ugye? Hát akkor most üljünk le mindannyian egy pillanatra és gondolkozzunk el azon, hogy mikor volt időnk utoljára egy jót enni, akkor amikor mi szerettük volna, nyugodtan és kipihenten? Vagy mikor sétáltunk csak úgy, mert kedvünk volt hozzá? Mikor tehettük meg, hogy egy órára kikapcsolódjunk egy könyvvel, vagy filmmel? Bennem folyton ott van, hogy valamit csinálni kell, valahova rohanni kell, rengeteg a teendő, a feladat és majd pihenek ha mindennel készen vagyok. Márpedig sosem leszünk mindennel készen és hacsak magunknak nem csinálunk szabadidőt, akkor sajnos nem fogunk pihenni és arra eszmélünk, hogy “ja ezen a héten is szerettem volna olvasni, de nem jött össze, majd a jövő héten”, amiből aztán lesz három hónap.

heart-1469553_1280

Szóval azt hiszem ez a nyár számomra kicsit arról fog szólni, hogy nemet mondok arra, amihez nincs kedvem és csinálok magamnak olyan programokat amihez viszont van. Nem utolsó sorban nagyon hiányzik a blog, és komfortzónából való kilépésként élem meg, hogy jé, jogom van a saját szabadnapomat a saját kedvem szerint eltölteni, szóval lesz bőven témám. Ezen kívül ideje visszatérni a videózáshoz, mert állandóan különböző ötleteken és a megvalósításukon jár az agyam, és már alig vártam, hogy vége legyen az egyetemi félévnek, csak hogy nyugodt lelkiismerettel térjek vissza a YouTube-hoz, egy kicsit megújulva és kreatívabb formában, mint eddig tettem. Már nagyon várom. 🙂

Remélem nektek is lesz lehetőségetek a feltöltődésre, megérdemlitek, még akkor is, ha úgy érzitek nem. A pihenés mindenkinek jár! 🙂

Virág

Még szintén kedvelheted

0 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük